Sportweddenschappen

EK 2016 serie #4 Op wie gaan wij wedden?

ek-poule

Wij zijn er niet bij en dat is een drama! EURO 2016 gaat helaas van start zonder onze oranje leeuwen. Dat wil niet zeggen, dat wij niet ademloos naar de EK-wedstrijden kunnen kijken. Waar wordt gewonnen, worden weddenschappen gesloten. Dus ook bij Euro 2016.

Op Heel Holland Gokt lees jij alles over sportweddenschappen rondom EURO 2016. In deze vierde blog bespreken wij groep D, met Spanje, Kroatië, Tsjechië en Turkije. Speel online mee in een EK poule, en wed op jouw favoriete team.

“ek-poule"

Voetbalfeiten

Spanje is het tweede land dat het EK voetbal heeft mogen organiseren. Na de eerste editie in 1960 was het vier jaar later in 1964 de beurt aan Spanje. Dit jaar werden de Spanjaarden Europees Kampioen in eigen land, een groot feest. De overige landen uit groep D, hebben nog niet de eer gehad de Europese Kampioenschappen te mogen organiseren.

Spanje is samen met Duitsland recordhouder van de Europe titel. De Spanjaarden wonnen het EK voetbal al tot drie keer toe. De eerste keer was in 1964, tijdens de tweede editie van het EURO-spektakel, vervolgens wonnen de Spanjaarden achtereenvolgend in 2008 en 2012. Dit maakt het Zuid-Europees land regerend Europees Kampioen. Mocht Spanje dit jaar wederom de titel pakken, dan is het de eerste keer dat een land drie keer achterelkaar met de prijs naar huis gaat. Kroatië en Turkije zijn nog nooit verder gekomen dan de kwartfinale van het EK spektakel. Tsjechië bereikte in 1996 de finale, en moest toen haar meerdere erkennen in Duitsland.

Spanje heeft van groep D de meeste EK deelnames op haar naam. De Spanjaarden worden gevolgd door Tsjechië met 5 deelnames, op de voet gevolgd door Kroatië met 4 deelnames. Turkije heeft slechts 3 maal aan het EK deelgenomen. Met een totale EK deelname van 21 is groep D de meest ervaren groep van dit EK.

De voetbalwedstrijden van groep D zijn op 12 juni, 13 juni, 17 juni en 21 juni.

Voetbal voorspellingen

Spanje wordt volgens HeelHollandGokt.nl de nummer één in deze groep. Met de vele ervaring die de ploeg heeft kunnen ze van iedereen winnen. De huidige titelverdediger heeft na teleurstellende wereldkampioenschappen in 2014 wat goed te maken en zal erg gemotiveerd zijn om goed te presteren. De spelers van de Spaanse selectie komen allemaal uit topcompetities en spelen bij wereldploegen zoals FC Barcelona en Real Madrid. Het Spaanse team maakt kans op de eindtitel.

Als runner-up voorzien wij een spannende tweestrijd tussen Kroatië en Tsjechië. Aangezien we een keuze moeten maken, zetten we de Kroaten op de tweede plaats. Kroatië speelt met een betere selectie dan de Tsjechen, met spelers zoals Luka Modrić en Ivan Rakitić. Daarbij staat Kroatië in de FIFA Ranking net iets hoger dan Tsjechië.

Op nummer drie plaatsen wij de Tsjechen, net onder Kroatië maar toch een redelijke ploeg met een wereldkeeper als Petr Čech in het doel. Tsjechië werd eerste van hun groep tijdens de kwalificatierondes, en wist daarmee ons oranje achter zich te laten.

Als laatste plaatst Heel Holland Gokt: Turkije. De Turken zat net als Tsjechië tijdens de kwalificatierondes in dezelfde groep als onze oranje leeuwen. Met name in eigen land speelt Turkije erg goed, tijdens uitwedstrijden weten ze echter niet te overtuigen. Turkije speelt met de jaren beter, maar binnen deze groep zullen ze nog niet sterk genoeg zijn.

EK Poule

Zet online in op een EK Poule, en richt jouw pijlen op de temperamentvolle Spanjaarden. Zetten ze dit jaar een nieuw record door voor de derde keer op rij een Europees Kampioenschap te winnen. Speel jij een EK poule met je hart, dan gun jij waarschijnlijk de Tsjechen een herhaling van het succes verhaal van 1996, maar nu met een Europese titel.

Juist door geld in te zetten in een EK poule op underdogs als Kroatië, Tsjechië, of Turkije, kan het grote geld worden gewonnen. Er zijn verschillende bookmakers waar jij je EK poule kunt onderbrengen tijdens het EK 2016. Lees op Heel Holland Gokt alles over sportweddenschappen rondom het EK 2016. Kies jouw online bookmaker en vul jouw EK Poule winnaar uit Groep D in.