What's New

Monopoly Live

monopoly

Met Monopoly Live geeft gameontwikkelaar Evolution Gaming een nieuwe draai aan het bekende gezelschapsspel. Evolution gaming heeft bij het ontwikkelen van de game gebruik gemaakt van AR (Augmented Reality). Het spel is in grote lijnen hetzelfde als Dreamcatcher. Dreamcatcher is een wiel waar een live presentator aan draait. Het wiel staat vol met nummers. Afhankelijk van het nummer waar het wiel op land win je of verlies je. Bij Dreamcatcher kun je inzetten op het gehele wiel. Bij Monopoly is dit anders.

Spel uitleg Monopoly Live

Een live presentator draait aan een wiel. Dit wiel kan landen op 1, 2, 5, 10, kans, 2 rollen of 4 rollen. Je kunt inzetten op het hele wiel, behalve op kans. Landt het wiel op een van de nummers? Dan win je 1, 2, 5 of 10 keer je inzet. Belandt het wiel op 2 of 4 rollen, dan activeert het bonusspel. Heb je dus niet ingezet op 2 of 4 rollen? Dan doe je ook niet mee aan het bonusspel.

Het bonusspel

Het bonusspel ziet er hetzelfde uit als het bordspel. Afhankelijk van het aantal gedraaide rollen begint het spel. Bij iedere rol wordt er door een machine met twee dobbelstenen gedobbeld. Afhankelijk van het aantal gegooide ogen land je op een multiplier. Je ontvangt bijvoorbeeld op het ene vakje 10 keer je inzet en op een ander vakje 5 keer je inzet. Het vakje kans spreekt voor zich. Er zijn talloze mogelijkheden om te winnen als je op kans landt. Hoe verder je op het bord komt hoe hoger de multipliers worden. Als de dobbelstenen allebei dezelfde waarde gooien bijvoorbeeld allebei 4, ontvang je een extra dobbel beurt.