online roulette

Roulette

Online roulette is een gokspel dat je in online casino’s kunt spelen. Het is een kansspel waarbij een balletje (de kogel) door een croupier in een tegengesteld draaiende cilinder met verschillende vakjes wordt gegooid. Er bestaan 4 soorten roulette.

Online roulette speluitleg

De spelregels van online roulette zijn erg simpel. Er zijn namelijk maar 2 dingen die je moet onthouden: je moet weten welke inzetmogelijkheden er zijn en wat de bijbehorende uitbetalingspercentages zijn. Verder kun je niet veel doen. Je zet in en wacht of het geluk aan jouw zijde is. But first things first: welke inzetmogelijkheden zijn er bij het online roulette spelen? Dat leggen we hieronder uit.

Als je naar het roulettewiel kijkt zie je het speelveld met de getallen 0, 00 en 1 t/m 36. Het speelveld is groen en de vakjes waar de getallen in staan zijn rood en zwart. Als je naar het roulettewiel kijkt zie je dezelfde vakjes in de rood en zwarte kleur. Tijdens het spel wordt het balletje in het roulettewiel gegooid en kan het balletje na een draai in een van van die vakjes vallen.

Als je naar het speelveld kijkt zie je ook een aantal hokjes naast de cijfers. Dit zijn de nevenweddenschappen. Je hebt hokjes die rood en zwart aangeven, hokjes die even en oneven aangeven, hokjes die de eerste, tweede en derde kolom onderscheiden en hokjes die de eerste helft (1-18) en tweede helft (19-36) onderscheiden. Als je je geld wil inzetten aan een live roulettetafel, ontvang je het bedrag aan chips met een specifieke kleur. Elke speler heeft een andere kleur aan chips om een goed onderscheid te kunnen maken.

Als er geen tafellimieten zijn kun je zoveel chips op het speelveld neerleggen als je wilt. Je kunt je chips zowel op de getallen in het midden leggen als op de nevenweddenschappen. Als je je chips op een getal plaats, win je als het balletje op het desbetreffende getal valt in het roulettewiel. Je kunt je chips op 1 getal inzetten maar je kunt uiteraard ook je winkansen spreiden door je chips op verschillende nummers in te zetten. Vanzelfsprekend krijg je dan wel een lagere uitbetaling. Zolang je aan de minimum en maximum inzet eisen van de tafel voldoet, kun je je chips verdelen hoe je wilt. Als het balletje nog in het roulettewiel draait mag je je chips nog verplaatsen. Als de croupier aankondigt “rien-ne-va-plu”, mag je niks meer verplaatsen.

Je krijgt bij online roulette uitbetaald in ‘kansen’. Als er geen 0 of 00 zou zijn en je zet in op een puur getal dan krijg je 35 keer je inzet terugbetaald. Als je geld inzet op zwart wordt je 1 keer je inzet uitbetaald. Maar dit geldt niet voor alle roulettewielen. Er zijn namelijk ook nog verschillende soorten roulettewielen.

Online roulette strategie

Is er eigenlijk wel een roulette strategie om een expert te worden in online roulette? Heelhollandgokt.nl zocht het voor je uit en komt met een antwoord. Het antwoord is: JA en NEE. Nee, er is geen ‘echte’ roulette strategie maar ja, er zijn wel belangrijke strategieën voor online roulette om toch een roulette expert te worden.
Een belangrijke roulette strategie is om goed te weten wat het verschil is tussen de verschillende soorten roulette, maar ook goed kunnen inschatten wat de winkansen zijn bij welke inzet. Er zijn meerdere online roulette strategieën die je kunnen helpen om je winkansen te maximaliseren en ervoor te zorgen dat je een speelstijl ontwikkelt die goed bij je past en waar je je prettig bij voelt. We zetten de strategieën voor je op een rijtje.

Roulette strategie 1: weet wat je speelt!

Het belangrijkste komt altijd als eerste. De eerste, misschien wel waardevolste strategie is: speel Europees Roulette. Bij deze spelvariant heb je namelijk maar 1 enkele nul. In tegenstelling tot Amerikaans roulette. Hier heb je namelijk 1 nul en 1 dubbele nul. Je winkansen zijn dus veel groter bij Europees roulette. Het huisaandeel bij Amerikaans roulette is met 5,26% dubbel zo hoog als bij Europees roulette. Als je eenmaal Europees roulette onder de knie hebt kun je doorgaan met Frans roulette. Hier zijn je winstkansen nog hoger!

Roulette strategie 2: weet wat je kansen zijn!

Allereerst is het goed om te weten dat je niet goed of slecht kan zijn in online roulette en er geen systeem is om online roulette te verslaan. Desondanks is het wel een goede roulette strategie om je kansen te weten. Verwacht alleen geen jackpot want het gaat hier om kleine bedragen. Dat maakt het daarentegen wel meteen een heel toegankelijk spel. Bij Europees roulette heb je de getallen 1 t/m 36 en de 0. Je krijgt 35 keer je inzet als je op het goede getal je chips hebt ingezet. Je krijgt 1x je inzet als je op de hoogte kleur hebt ingezet.

Roulette strategie 3: ontwikkel je eigen roulette-stijl!

Stel van tevoren vast of je liever de ‘alles of niets’ speler bent of de ‘voorzichtig gokje wagen’ speler bent. Je kunt namelijk makkelijk alles op een ding inzetten maar dan loop je een groot risico om al je geld in een keer te verliezen. Als je liever wat langer plezier hebt van je geld en je bent tevreden met een lagere winst dan ben je de voorzichtige gokker. Denk erover na hoeveel en hoe vaak je wilt inzetten. In plaats van willekeurig chips over het speelveld te verdelen, plan je bijvoorbeeld dat je maximaal 20 chips per keer wilt inzetten.
Welke stijl past het beste bij jou? Dat is geheel aan jezelf. Er zijn veel verschillende soorten inzetten mogelijk waarmee je jouw spelverloop zelf kunt bepalen en beïnvloeden. Als je de ‘alles of niets’ speler bent is het een uitstekende online roulette strategie om veel fiches op 1 getal te zetten. De ‘voorzichtig gokje wagen’ speler zet zijn geld in op rood of zwart, of even of oneven. Je hebt dan een grote kans op een klein bedrag, maar je jouw voordeel is dat je wel langer kan genieten van het spel en je geld!

Soorten roulette

Zoals in de roulette speluitleg is beschreven zijn er verschillende soorten roulette. We onderscheiden Amerikaans roulette, Europees roulette, Royale roulette en Frans roulette. Het is goed om vooraf te weten welke winkansen er aan welke soorten roulette zijn gekoppeld. Zo weet je wat je het meeste uit kan halen!

Amerikaans roulette

Amerikaans roulette is te herkennen aan het opvallende roulettewiel met in het wiel een enkele 0 en een dubbele 0. Deze sleuven zijn beide groen. Het huisaandeel bij Amerikaans roulette is 5,26%. Dit is relatief hoog als je het vergelijkt met andere soorten roulette.

Europees roulette

Europees roulette is bijna identiek aan het Amerikaanse model. Een heel klein verschil zorgt echter voor een groot verschil in spelervaring. Het Europese roulettewiel heeft namelijk geen sleuf met een dubbele 0. Het huisaandeel bedraagt hierdoor slechts 2.63%. Heel handig om te weten!

Royale roulette

Royale roulette is een andere populair soort roulette. Je kunt er een progressieve jackpot winnen als je 5 nummers op een rij hebt. In tegenstelling tot andere winstuitbetalingen bij roulette is dit er toch een die je niet wil mislopen. De progressieve jackpot groeit constant en kan zeer aantrekkelijk zijn. Bij royale roulette worden er 2 simpele termen gebruikt: inside bets en outside bets. Bij inside bets zet je in op de nummers tussen 0 t/m 36 (in de binnenkant van het speelveld) en bij outside bets zet je in op rood of zwart of op de verschillende combinaties van nummers (aan de buitenkant van het speelveld).

Frans roulette

Frans roulette heeft twee soorten outside bets: ‘dozen’ en ‘even-money’ bets. Er bestaan ook call bets, die gebaseerd zijn op een voorspelling waar het balletje zal gaan vallen. Het is aan te raden om eerst de andere soorten roulette onder de knie te hebben voordat je aan frans roulette gaat beginnen. Deze variant is namelijk een stuk complexer dan de andere soorten roulette.

Roulette tips

  1. Heb je Amerikaans roulette, Europees roulette en royale roulette onder de knie? Speel dan alleen nog maar Frans roulette! Hier kun je het meeste geld uit halen.
  2.  Word comfortabel met het online roulette spel. Ken de spelregels, weet welke inzetmogelijkheden er zijn en wat de bijbehorende uitbetalingspercentages zijn.
  3. Het huisaandeel bij Amerikaans roulette is met 5,26% dubbel zo hoog als bij Europees roulette. Verkies dus liever Europees roulette boven Amerikaans roulette.
  4. Beslis van tevoren hoeveel geld je wil inzetten en ga hier niet overheen.