Sportweddenschappen

EK 2016 serie #5 Op wie gaan wij wedden?

ek-poule

Heel Europa juicht deze zomer! Helaas juicht Nederland niet voor de oranje leeuwen. Toch blijft het Europese voetbal een spannende aangelegenheid, waarnaar ook Nederland met spanning kijkt. Voor welk land juichen we, wie is favoriet en op wie gaan we wedden?

Volg op Heel Holland Gokt de EK serie ‘Op wie gaan wij wedden’ en beslis welke ploeg in jouw EK poule op nummer 1 staat. Speel online mee met een van de vele sportweddenschappen en juich dit EK voor jouw nummer 1. In deze vijfde blog bespreken wij de vijfde groep van het toernooi. Groep E bestaat uit België, Italië, Zweden en Ierland.

“ek-poule"

Voetbalfeiten

België heeft het EK voetbal al twee keer eerder mogen organiseren. In 1972 zelfstandig en in 2000 samen met Nederland. Italië heeft het EK voetbal ook twee keer georganiseerd. In 1968 en 1980. Ook Zweden heeft het EK voetbal een keer georganiseerd. In 1992 waren de Zweden gastland. Ierland is dus het enige land uit deze groep die het EK voetbal nog nooit heeft mogen organiseren.

Italië heeft het EK voetbal één keer gewonnen. Dat was in het jaar 1968 toen ze ook gastland waren. Verder hebben ze twee keer in de finale verloren tegen respectievelijk Frankrijk in 2000 en Spanje in 2012. België heeft in 1980 de finale verloren van West-Duitsland. Zweden en Ierland hebben het nog nooit tot de finale geschopt.

Italië heeft met acht EK optredens op een EK eindronde de meeste deelnames van groep E. Zweden staat met vijf deelnames net voor België die vier keer eerder deelnam aan het EK voetbal. Ierland heeft twee keer eerder meegedaan aan het EK voetbal.

De voetbalwedstrijden van groep E zijn op 13 juni 17 juni 18 juni en 22 juni.

Voetbal voorspellingen

Italië is volgens HeelHollandGokt.nl de grootste kanshebber voor de nummer één positie in groep E. Het zal er erg om spannen aangezien België gelijkwaardig is in onze ogen. Italië werd nummer één tijdens de kwalificatie en heeft vooral spelers uit de Italiaanse competitie geselecteerd. Met ijzersterke verdedigers en een ervaren doelman is het niet makkelijk om te scoren tegen de Italianen. Bovendien zijn ze ervaren met het spelen op eindrondes, hebben ze in 2006 het WK gewonnen en waren ze het vorige EK runner-up.

België is dan zonder twijfel nummer 2 in deze groep. De Belgen hebben een goede ploeg met veel spelers die nu in een goede competitie spelen. Het is soms nog even zoeken naar de vorm maar de Belgen mogen zeker niet onderschat worden. Ook de Belgen werden namelijk eerste tijdens de kwalificatie. Verder staat België nu op een tweede plaats op de FIFA ranking.

De derde plaats in deze groep is voor Zweden volgens HeelHollandGokt.nl. Onder aanvoering van de absolute wereldspits Zlatan Ibrahimovic zijn er altijd garantie voor spectaculaire goals. De Zweden werden derde tijdens de kwalificatie in de groep met Oostenrijk en Rusland. Via de play offs wisten ze het EK 2016 toch te halen door over twee wedstrijden Denemarken achter zich te laten.

Ierland geeft HeelHollandGokt.nl weinig kans op overleven. Ook Ierland heeft zich via de play offs geplaatst voor het EK 2016 nadat ze achter Duitsland en Polen waren geëindigd. Tijdens twee wedstrijden werd Bosnië-Herzegovina nog knap verslag, maar Ierland mist net de impuls van een goede speler die ze bij de hand neemt.

EK Poule

Zet online in op een EK Poule, en richt jouw pijlen op de talentvolle Italianen. Behalen ze dit jaar wederom de finale, en weten ze de teleurstelling van vorig EK goed te maken. Speel jij de EK poule met je hart, dan gun jij waarschijnlijk zoals veel Nederlanders, de Belgen een eerste plaats. Mochten de Belgen winnen, dan zal jij er bij een online EK poule zeker met een grote prijs van doorgaan. Zet jij in de EK Poule van Betsson jouw geld op België dan krijg jij 11,5 keer jouw inzet terug.

Er zijn verschillende bookmakers waar jij jouw online EK poule kunt invullen. Lees op Heel Holland Gokt alles over sportweddenschappen rondom het EK 2016. Kies jouw bookmaker en vul EK poule in voor Groep E.