Sportweddenschappen

EK 2016 serie #9 Op wie gaan wij wedden?

EK 2016

De achtste finales van het EK 2016 zijn achter de rug, dat betekent tijd om even terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Hoe gaat het nu verder in de kwartfinales? Welke acht landen maken nog kans om zich winnaar van het EK 2016 te noemen.

In deze serie bespreken wij als HeelHollandGokt.nl onze visie omtrent het EK voetbal 2016. De achtste finales zijn afgelopen en de kwartfinalisten van het EK 2016 zijn bekend. Wij bespreken de voetbaluitslagen van de afgelopen dagen in deze blog. De landen die zich nu kwartfinalist mogen noemen zijn : Polen, Portugal, Wales, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en IJsland.
De voetbalwedstrijden voor de kwartfinales zijn bekend, en worden gehouden op 30 juni, 1 juli, 2 juli en 3 juli. Iedere wedstrijd wordt gespeeld om 21:00 Nederlandse tijd.

Kwartfinales EK 2016

Portugal vs. Polen

De eerste kwartfinale wordt gespeeld op 30 juni. Deze voetbalwedstrijd gaat tussen Polen en Portugal. Zowel Polen als Portugal hadden veel moeite om hun tegenstanders in de achtste finale te verslaan. Zo heeft Polen van Zwitserland gewonnen na penalty’s toen ze in de reguliere speeltijd niet verder kwamen dan een 1-1 stand. Portugal heeft ook een verlenging nodig gehad tegen Kroatië. Toen iedereen dacht dat ook de derde achtste finale in penalty’s zou uitlopen sloeg Portugal toe. In de 117e minuut kopte Ricardo Quaresma Portugal naar de overwinning.

Deze landen zijn zeer aan elkaar gewaagd, het is dus ook niet makkelijk om de winnaar van deze wedstrijd te gaan voorspellen. De laatste voetbalwedstrijd tussen deze landen is ook al van ruim vier jaar geleden. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. De bookmakers hebben voor deze wedstrijd Portugal als favoriet opgegeven. De voorspelling van HeelHollandGokt.nl volgt de bookmakers niet. Wij denken dat Polen deze kwartfinale gaat winnen via strafschoppen. Net zoals tegen Zwitserland zullen de Polen niet weten te winnen Portugal. Portugal heeft echter ook nog geen wedstrijd winnend weten af te sluiten, in reguliere speeltijd. Aangezien Polen in onze optiek betere penalty nemers heeft denken wij dat Polen door gaat en weer voor een verrassing zorgt.

Wales vs. België

De tweede kwartfinale gaat tussen Wales en België. Wales is als debutant nog altijd te bewonderen op het EK 2016. Echter hebben ze nog niet helemaal weten te overtuigen. Na drie winstpartijen in totaal en een verloren wedstrijd tegen Engeland in de groepsfase heeft Wales nog geen echte test gehad. België daarentegen heeft in de achtste finale overtuigend gewonnen van Hongarije met een 4-0 eindstand. De ploeg van Marc Wilmots kwam echter pas tegen het einde van de wedstrijd los en maakte zo drie doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd. Wales en België hebben de laatste vier jaar vaak tegen elkaar moeten aantreden. Zo zaten ze samen in de kwalificatiegroep voor het WK 2014 en dit EK 2016. Twee keer werd het gelijk en beide landen hebben één keer gewonnen. De ploeg die nu het beste in vorm is, is volgens ons België. België heeft een erg goede wedstrijd achter de rug gehad en kijkt met zeer veel vertrouwen naar de kwartfinale. Daarom denken wij als HeelHollandGokt.nl dat België doorstoomt naar de halve finale

Duitsland vs. Italië

De derde kwartfinale gaat tussen Duitsland en Italië. Een wedstrijd die niet had misstaan als finale. De twee beste voetbalploegen van dit toernooi moeten helaas nu al tegen elkaar spelen. Duitsland is zonder al te veel moeite tot de kwartfinale gekomen. De cruis control stond aan en alles liep op rolletjes. Ze zijn nog niet echt getest. Daar gaat nu echter verandering in komen. Italië heeft zich dit EK al meerdere malen bewezen. In de groepsfase was het na twee voetbalwedstrijden al eerste in de groep en versloeg het België en Zweden met respectievelijk 2-0 en 1-0. In de achtste finales moest Italië aantreden tegen misschien wel de titelfavoriet van het EK 2016 Spanje. Ook de Spanjaarden kregen de Italianen niet klein. Met een erg goede wedstrijd wonnen de Italianen met 2-0. Het onderling resultaat is de afgelopen jaren ook in het voordeel van de Italianen. Alleen de meest recente ontmoeting tussen deze grootmachten eindigde in een overwinning voor Duitsland. Op het vorige EK voetbal troffen deze landen elkaar in de halve finale. Toen was Italië met 2-1 te sterk voor Duitsland. Wie gaat er door naar de halve finale, Duitsland of Italië? Duitsland is in deze wedstrijd de favoriet, zeker nadat ze in Brazilië wereldkampioen zijn geworden, maar gaan ze ook winnen van de Italianen die zijn mannetje dit EK wel staat. Onze voorspelling is dat Italië na Spanje ook titelkandidaat Duitsland eruit gaat gooien.

Frankrijk vs. IJsland

De laatste kwartfinale is de wedstrijd tussen gastland Frankrijk en verrassing IJsland. IJsland is misschien wel de verrassing van dit EK voetbal. Een debutant dat in de kwartfinale staat. Niemand had IJsland een kans gegeven in de groep waar ze waren ingedeeld, maar toch werden ze tweede. Niemand had gedacht dat IJsland in de kwartfinale zou winnen van Engeland, maar toch wonnen ze met 2-1. Gaat IJsland ook nog stunten tegen Frankrijk, of weet Frankrijk wel te winnen van deze stugge ploeg. Frankrijk heeft tot dusver geen makkelijk EK voetbal. Ondanks dat ze bijna iedere wedstrijd hebben gewonnen is het niet heel overtuigend. In de achtste finale werd met 2-1 gewonnen van Ierland na dat ze al na drie minuten achter stonden. Deze landen hebben pas één keer tegen elkaar gespeeld, dat was in 2012, toen werd het 3-2 voor Frankrijk. Onze voorspelling wie de laatste kwartfinalist wordt, Frankrijk wint van IJsland. Het sprookje van IJsland is eigenlijk al werkelijkheid, en dat van Frankrijk nog niet. Daarom zal Frankrijk er alles aan doen om ook hun sprookje te laten uitkomen.

“ek-poule"

Wedden op het EK

Sportweddenschappen blijven altijd verassen. Ook tijdens EURO 2016 heeft de fanatieke deelnemer aan weddenschappen voor flinke verassingen gestaan. IJsland versloeg het op papier sterkere Engeland, en de Italianen gooiden de Spanjaarden uit het toernooi. Welke verassingen staan ons nog te wachten, gaan de fanatieke rode duivels richting de finale en zullen de Polen de Portugezen met Cristiano Ronaldo in de voorhoede verslaan?
Lees op Heel Holland Gokt alles over sportweddenschappen, en lees onze blogs over EURO 2016 sportweddenschappen.