Sportweddenschappen

EK 2016 serie #8 Op wie gaan wij wedden?

EK 2016

De laatste fase van het EK 2016 gaat 25 juni van start. Van de 24 voetbal landen die zijn gestart aan het EK 2016, zijn alleen de beste 16 overgebleven. Nu strijden ze stuk voor stuk voor een plaats in de volgende ronde. Om zo dichterbij de ultieme prijs te komen, winnaar van het EK 2016.

In deze serie bespreken wij als HeelHollandGokt.nl onze visie omtrent het EK voetbal 2016. Op dit moment zijn alle 16 landen bekend die mogen strijden voor een plaats in de kwartfinale van het EK 2016. De landen die nu nog in het toernooi zitten zijn : Zwitserland, Polen, Kroatië, Portugal, Wales, Noord-Ierland, Hongarije, België, Duitsland, Slowakije, Italië, Spanje, Frankrijk, Ierland, Engeland en IJsland.
Alle voetbalwedstrijden voor de achtste finales zijn bekend nu de groepsfase is afgerond. De voetbalwedstrijden zullen worden gehouden op 25, 26 en 27 juni.

Voetbalwedstrijden

De eerste wedstrijd gaat tussen Zwitserland en Polen. Allebei werden ze nummer twee van hun groep zonder al te veel moeite. Waar Zwitserland vijf punten haalde had Polen er twee meer bij elkaar gevoetbald. De laatste keer dat deze landen tegen elkaar speelde was alweer terug in 2014, het eindigde toen in 2-2. Onze voorspelling is dat Polen doorgaat.

De tweede voetbalwedstrijd is die van Wales en Noord-Ierland. Wales eindigde als eerste en Noord-Ierland als derde in hun groepen. Begin dit jaar hebben deze landen nog een onderlinge voetbalwedstrijd gespeeld. Deze eindigde in een 1-1 gelijkspel. De voorspelling voor deze wedstrijd zal waarschijnlijk niemand verrassen. Wales gaat door naar de kwartfinale.

De derde voetbalwedstrijd gaat tussen Kroatië en Portugal. Een zeer spannende wedstrijd tussen twee ploegen die eindelijk hun vorm gevonden lijken te hebben. Kroatië werd eerste in de groep en Portugal werd derde. De laatste keer dat deze teams tegen elkaar hebben gespeeld was terug in 2013, toen won Portugal met 1-0. Onze voorspelling voor deze wedstrijd is dat Kroatië zal winnen.

Wedstrijd nummer vier gaat tussen gastland Frankrijk en Ierland. Frankrijk werd eerste in groep A terwijl Ierland door de overwinning tegen Italië als nummer drie eindigde. Terug in 2009 speelde de landen voor het laatst tegen elkaar. Aangezien deze wedstrijd niet meer relevant is, kijken we naar de huidige vorm. Hierdoor denken wij dat Frankrijk gewoon door gaat.

In mei speelde Duitsland nog een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Slowakije. Dit werd 1-3 voor Slowakije, maar maakt deze uitslag Slowakije meteen favoriet tegen Duitsland? Wij denken van niet! Duitsland werd eerste in de groep terwijl Slowakije als derde door ging. Duitsland blijft een van de favorieten voor de titel, daarom gaat de huidige wereldkampioen volgens ons gewoon door naar de volgende ronde.

De zesde wedstijd gaat tussen Hongarije en België. Hongarije heeft dit EK verrast door eerste te worden in groep F. De Hongaren speelden goed voetbal en waren gewoon de beste in hun groep. België heeft echter hard moeten werken voor zijn doelpunten. Ondanks dat er tegen Ierland drie in gingen kwamen ze tegen Zweden maar één keer tot scoren, en tegen Italië helemaal niet. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Onze voorspelling, Hongarije gaat door naar de volgende ronde.

Voetbalwedstrijd zeven is de absolute kraker van de achtste finale, Spanje tegen Italië. De finale van vier jaar geleden. Spanje heeft een voorsprong omtrent onderlinge resultaten, maar treed wel aan met een kater nadat ze vorige wedstrijd met 2-1 van Kroatië verloren, en daarom geen groepswinnaar zijn. Italië heeft zijn krachten kunnen sparen in de laatste wedstrijd en trad ook aan met veel wissels. Wie volgens ons doorgaat? Het zou erom spannen, maar wij gaan toch voor Italië, ondanks dat Spanje een titelfavoriet is.

De laatste voetbalwedstrijd is die tussen Engeland en IJsland. Engeland werd tweede achter Wales terwijl IJsland op de valreep ook tweede werd achter Hongarije. De laatste wedstrijd die ze tegen elkaar speelden was ruim 12 jaar geleden en niet meer relevant. De vorm van Engeland is niet goed, de vorm van IJsland is stukken beter. Onze voorspelling is dat ondanks de mindere vorm, Engeland toch zou moeten kunnen winnen.

“ek-poule"

EK 2016 poule

De strijd der Titanen, aan de rechterkant van het EK speelschema nemen grootmachten als Italie, Spanje, Duitsland en Engeland het tegen elkaar op. Dit heeft de kansen op een EK finale voor underdogs als Hongarije en Polen aanzienlijk vergroot. Iets waar de meeste mensen bij het invullen van een EK-poule niet op had gerekend. Dit is natuurlijk een interessante wending binnen het toernooi, wanneer jij gaat wedden op het EK. Wanneer jij sportweddenschappen speelt met verstand is de kans groot dat jij hebt ingezet op een finale tussen Duitsland en Spanje. Doordat de Spanjaarden niet als groepswinnaar uit de poule zijn gekomen, is een finale tussen de twee grootmachten niet meer mogelijk. Zet dus opnieuw in op een EK-poule en herschik je kansen.