Tips & tricks

Tips voor de beginnende roulette speler!

Roulette

Roulette, een van de meest toegankelijke kansspelen die er op de markt is. Helaas kent het spel ook een aantal valkuilen, zeker voor beginners. Het is in de praktijk erg belangrijk om op de hoogte te zijn van deze valkuilen. Enkel en alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat je als beginner geen valse start maakt. In ieder geval, voor elke beginnende speler is het absoluut meer dan de moeite waard om even kennis te maken met de 3 gouden roulette tips.

Verdieping in het spel

Voor elk casinospel en dus ook voor roulette geldt dat je er goed aan doet om je als speler even voor te bereiden voordat je daadwerkelijk voor geld gaat spelen. Enkele zaken waar je zeker van op de hoogte moet zijn:

  • Er wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘en plein’ bets en outside bets;
  • Er bestaan verschillende varianten van het roulettespel;
  • Het is mogelijk om gebruik te maken van bepaalde roulette strategieën;

Het is als speler nooit een goed idee om je als het ware in de diepte te storten zonder dat je ook maar enige voorafgaande kennis hebt.

Er is geen 50% winstkans bij roulette

Er wordt wel eens gesteld dat je door in te zetten op zogenaamde outside bets bij roulette als speler kan rekenen op een potentiële winstkans van 50 procent. Dat is echter niet juist. Dit kan misschien een beetje verrassend zijn, omdat je bij bijvoorbeeld een inzet op rood of zwart toch 50/50 inzet? Dat is niet helemaal juist. Het klopt inderdaad dat het speelveld uit een gelijke hoeveelheid zwarte en rode vakken bestaat, maar er is één belangrijke maar. Het is immers ook zo dat er nog een integrale verliesbeurt deel uitmaakt van het speelveld, namelijk de (groene) nul. Deze zorgt er voor dat je tijdens het spelen van roulette, ook bij een inzet op outside bets helaas nooit kan rekenen op een 50 procent potentiële winstkans.

Zorg ervoor dat het altijd leuk blijft

Heel wat beginnende spelers zullen beginnersgeluk hebben. Dit betekent dat je met je eerste spelletje(s) wellicht een mooi bedrag zal winnen. Belangrijk is echter om er voor te zorgen dat je, je niet laat meeslepen met alle gevolgen van dien. Heel wat beginnende spelers winnen één keer een groot bedrag en nemen vervolgens veel teveel risico’s. Roulette is een ongelofelijk leuk spel en kan zeker winstgevend zijn, zolang je met mate speelt. Stel dus geen andere leuke activiteiten uit om roulette te spelen en zorg er voor dat je speeltijd zoveel mogelijk binnen de perken houdt. Alleen zo zal je kunnen vaststellen dat roulette spelen niet alleen op korte, maar ook op middellange tot lange termijn leuk zal blijven.

Zo, dit waren de tips. Durf jij het aan? Wij wensen je veel succes en vooral heel veel plezier met het spelen van roulette!