Sportweddenschappen

Wedden op de Olympische Spelen: Hoe heeft Nederland het gedaan?

Olympische Spelen TeamNL

De Olympische Spelen zijn voorbij en de Nederlandse sporthelden komen weer terug naar Nederland. Hoeveel medailles heeft Nederland gewonnen? Wie heeft ons verrast? Zijn de resultaten beter dan de spelen in London van 2012? Lees verder om alles te weten te komen over de Nederlandse medailles.

Medailles Nederland Rio de Janeiro 2016

Nederland heeft in Rio de Janeiro 19 medailles gewonnen: 8 gouden medailles, 7 zilveren medailles en 4 bronzen medailles. Wat opvallend is dat de medailles die Nederland deze Olympische Spelen heeft gehaald niet van tevoren zijn voorspeld. Zo zijn er deze Spelen geen medailles gepakt op het zwemmen(binnenbad). Met name van Ranomi Kromowidjojo werd meer verwacht. Op de medaillespiegel is Nederland als 11e geëindigd, met gepaste afstand achter de nummer 10 Australië. Trots mogen wij zeker zijn als Nederland. Echter met 10x een vierde plaats had er wel meer ingezeten.

De verrassingen van Nederland

Een van de grootste verrassingen van Nederland is toch wel Sanne Wevers. Sanne won goud op de balk finale. Na een fout van topfavoriet Simone Biles lagen er kansen voor Nederland, en die werden optimaal benut. Met een score van 15.466 verraste Sanne Wevers iedereen en won daarmee goud. Het marathonzwemmen heeft ook uitstekend gepresteerd. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen werd er een gouden medaille veroverd. Waar Sharon van Rouwendaal overtuigend won, had Ferry Weertman een sprint nodig om de Griek Spyridon Gianniotis nog in te halen. En dan het baanwielrennen, waar Elis Ligtlee met een zeer overtuigende finalerace eerste werd en de huidig olympisch kampioene en huidig wereldkampioene geen kans gaf.

Resultaten in vergelijking met Londen

In Londen was TeamNL met 20 medailles beter vertegenwoordigd dan in Rio de Janeiro. Echter waren er toen maar 6 gouden medailles voor Nederland. Bovendien stond Nederland toen op plek 13 in de medaillespiegel en moest het landen als Kazachstan voorlaten. De medailles die in Londen zijn behaald zijn ook heel verschillend dan de medailles die dit jaar in Rio de Janeiro zijn behaald. Zo werden er toen 4 medailles gehaald met het zwemmen(binnenbad) en 4 medailles met de paardensport. Verder hebben beide hockeyploegen minder gepresteerd en kwam Epke Zonderland niet tot een medaille in Rio de Janeiro door een heftige val in de finale.

 

Wedden op de Olympische Spelen

Hoe zijn jullie sportweddenschappen deze Olympische Spelen verlopen? Natuurlijk eindigde Amerika op de eerste plaats in de medaillespiegel, zoals elk jaar. Wie er geld heeft ingezet op een tweede plaats voor Groot-Brittannië in de medaillespiegel kan in de handen klappen. En dat Dafne Schippers geen goud heeft gewonnen zal voor velen ook tegenvallen. Wel heeft Dorian van Rijsselberghe als grote favoriet goud gepakt. Laat ons weten hoe deze Olympische Spelen voor jou zijn uitgepakt!