Sportweddenschappen

Ek 2016 serie #7 op wie gaan wij wedden?

ek-poule

Met nog vier voetbalwedstrijden te gaan op het EK 2016, is de poulefase bijna afgelopen. Welke voetbalteams hebben zich met geluk geplaatst en wie hebben hun plek echt verdiend door goed te spelen? Maar belangrijker, hoe gaat het EK 2016 nu verder?

In deze serie bespreekt Heel Holland Gokt voorspelling omtrent het EK voetbal 2016. We weten op dit moment negen landen die 100% zeker zijn van de volgende ronde op het EK 2016. Deze landen zijn : Zwitserland, Polen, Kroatië, Wales, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. Een aantal van deze landen spelen in de volgende ronde ook tegen elkaar.

“ek-poule"

Voetbal Landen

De landen die geplaatst zijn voor de volgende ronde worden hier kort even toegelicht.
Zwitserland heeft zich achter Frankrijk geplaatst als nummer twee in groep A. Met vijf punten uit drie wedstrijden hebben ze niet slecht gespeeld. Het loopt nog niet helemaal soepel bij de Zwitsers maar ze hebben wel aan hun verwachting voldaan.

Polen heeft zich ook als nummer twee geplaatst. In groep C werden ze op doelsaldo tweede achter winnaar Duitsland. Polen heeft de wedstrijden gewonnen die het moest winnen en speelde tegen Duitsland goed spel. Wij sluiten Polen zeker niet uit als verrassing van het EK 2016.

Kroatië werd knap nummer één in groep D. In de laatste wedstrijd werd er ondanks een 1-0 achterstand gewonnen met 2-1 van titelfavoriet Spanje. Met goed spel hebben ze zeven punten gehaald en komen ze in de volgende ronde van het EK 2016 tegen een makkelijkere tegenstander.

Wales heeft zich als debutant echt bewezen. Als groepswinnaar met zes punten waren ze onder andere buurland Engeland de baas, en hebben ze echt naam gemaakt in Europa als een hecht team dat prima op een groot voetbaltoernooi zoals het EK mee kan.

Duitsland heeft precies gedaan wat ze moesten doen, groepswinnaar worden. Een van de weinig favorieten die redelijk voetbal heeft gespeeld. Met zeven punten bleven ze Polen op doelsaldo nog nipt voor.

Italië speelt nog een wedstrijd en kan als het deze wedstrijd wint het enige land worden dat alle wedstrijden in de groep heeft gewonnen. Met een solide defensie, en soms een late goal, heeft Italië nog niemand teleurgesteld.

Spanje plaatste zich als nummer twee van groep D achter Kroatië. De titelverdediger heeft nog moeite om de echte vorm te vinden die ze de afgelopen EK’s voetbal wel had. Wil Spanje haar titel verdedigen zullen ze nog wel even aan de bak moeten in de volgende ronde van het EK 2016.

Frankrijk is als gastheer natuurlijk favoriet om het EK 2016 te winnen, maar heeft toch wel grote moeite om zijn voetbalwedstrijden te winnen. Veel late goals hebben Frankrijk groepswinnaar van groep A gemaakt.
Engeland had de laatste wedstrijd groepswinnaar kunnen worden, maar ze scoorde niet, dus eindigde ze achter Wales op plek twee van groep B met vijf punten. Net zoals veel andere landen hebben de Engelse veel moeite met scoren. De kansen zijn er maar ze worden niet afgemaakt.

Strijd der Titanen op het EK 2016

Zoals bij ieder toernooi, zo ook bij het EK 2016, bestaat de knock-out fase uit een speelschema waar twee kanten aan zitten. Aan de linkerkant zitten voorlopig : Zwitserland, Polen, Kroatië en Wales. Aan de andere kant zitten dus de overige landen : Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. Dit klinkt misschien niet zo heel erg spannend maar dit betekent dat aan de rechterkant van het speelschema veel sterke landen zitten die in veel EK poules en ook door ons als favoriet zijn voorspeld. Aangezien deze landen allemaal aan een kant van het speelschema zitten kan maar één van deze landen de finale halen en het EK 2016 winnen. De finale wordt dan sowieso gespeeld tegen een land dat niet als favoriet wordt gezien. Dit belooft alleen maar op meer gemotiveerde landen die hun kans ruiken om uit te blinken op een groot voetbaltoernooi.